Yhdistys – POPS ry

Siirtolapuutarha Pops ry

Oma kesäparatiisi Porvoosta

Tehdään tästä Suomen hienoin siirtolapuutarha. Varaa mökkipalsta nyt liittymällä joukkoomme »

Etäisyys 3,5 km Porvoon kaupungista.
Noin 60 mökkipalstaa, kooltaan noin 250-450 m2.

Nu är det dags att boka din egen kolonistuga med odlingslott!

Anslut dig nu till vår medlem »

Pops ry – Borgå traditionella koloniträdgårdsföreningen rf

3,5 km från Borgå centrum.
Plats för ungefär 60 kolonistugor.

Korostamalla sanaa ’perinteinen’ yhdistyksen toiminta nojaa niihin satavuotisiin perinteisiin, joihin siirtolapuutarha–aate on perustunut jo useiden sukupolvien ajan. Näistä perinteistä ammentavat siirtolapuutarhat ovat maankäytöllisesti ja ympäristönsuojelullisesti kestävän kehityksen periaatteet ihanteellisella tavalla toteuttavaa vapaa-ajan asumista ja harrastustoimintaa.

Nyt syntyy kylämäinen ja iloinen pieni siirtolapuutarha-alue Porvoon keskustan läheisyyteen, jossa jokainen voi viljellä palstaansa taitojensa ja makunsa mukaan ja viettää kesää mökissään lueskellen, naapureiden kanssa grillaillen.

Siirtolapuutarhaliike ja palstaviljely ovat kansainvälisesti suuressa boomissa ja osana jättimäistä itse-tekemisen, ekologisuuden ja yhteisöllisyyden trendiä.

Kymmenet sukupolvet ovat tehneet siirtolapuutarhoista vaalitun kulttuurimaiseman, ne ovat ekologinen vaihtoehto loma-asumiseen – omalle mökkipalstalle pääsee pyöräillen tai julkisilla. Lapsiperheille tämä harrastus sopii mainiosti, kosketus maahan ja kasvun ihme opitaan luontevasti jo pienestä pitäen ja kavereiden kanssa.

Siirtolapuutarhassa hienoa on myös eri ikä-luokkien kohtaaminen, ja toivomme saavamme mukaan mahdollisimman innokkaan ja monen ikäisen ja -näköisen Porvoolaisporukan.