Tarinamme

Maalaushommia kesällä 2022

Porvoon perinteinen siirtolapuutarha ry:n toiminta nojaa niihin satavuotisiin perinteisiin, joihin siirtolapuutarha–aate on perustunut jo useiden sukupolvien ajan. Näistä perinteistä ammentavat siirtolapuutarhat ovat maankäytöllisesti ja ympäristönsuojelullisesti kestävän kehityksen periaatteet ihanteellisella tavalla toteuttavaa vapaa-ajan asumista ja harrastustoimintaa. Kymmenet sukupolvet ovat tehneet siirtolapuutarhoista vaalitun kulttuurimaiseman, ne ovat ekologinen vaihtoehto loma-asumiseen.

Porvoon siirtolapuutarhasta syntyy kylämäinen ja iloinen siirtolapuutarha-alue Porvoon keskustan läheisyyteen, jossa jokainen voi viljellä palstaansa taitojensa ja makunsa mukaan – unohtamatta kokonan ruuan viljelyäkään -ja viettää kesää palstallaan. Siirtolapuutarhaperinteiden mukaan vaalimme alueellamme rikastuttavaa yhteisöllisyyttä.

Porvoon siirtolapuutarhassa eri ikä-luokat kohtaavat ja lapset pääsevät kokemaan ikimuistoisia kesiä.

Ensimmäiset pensaiden taimet istutettiin jo vuonna 2021, jolloin ensimmäinen mökkikin nousi harjakorkeuteensa. Rakentaminen on jatkunut vilkkaana ja mökkejä on valmiinakin jo useilla palstoilla – ja uusia on rakenteilla. Siirtolapuutarhamme alkaakin vähitellen muodostua omaksi kyläkseen. Muutamat ovat jo päässeet pihatöidenkin pariin.

Asemakaava mahdollistaa siirtolapuutarhan toteuttaminen Lillträsketin ja Veckjärven välissä sijaitsevalle alueelle, joka on Porvoon keskeisten alueiden osayleiskaavassa osoitettu siirtolapuutarha-/palstaviljelyalueeksi.

Porvoon perinteinen siirtolapuutarha POPS ry on perustettu 2012.
Porvoon perinteinen siirtolapuutarha POPS ry on Suomen Siirtolapuutarhaliiton jäsenyhdistys.